Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Οι βασικές διδασκαλίες του κορανίου, είναι:

Στο Ισλάμ το Κοράνιο έχει τη θέση της απόλυτης αυθεντίας. Περιέχει «το λόγο του ίδιου του Θεού», όπως αυτός «αποκαλύφθηκε» στον Μωάμεθ μέσω του Γαβριήλ (είπαμε). Το περιεχόμενο του θεωρείται θείο και αλάθητο. Αποτελείται από συλλογές λόγων του Μωάμεθ και είναι χωρισμένο σε 114 κεφάλαια που ονομάζονται «σούρες», δηλαδή αποκαλύψεις.

Οι βασικές διδασκαλίες του κορανίου, είναι:

1. Ο Θεός.
...Είναι ένας, ο Αλλάχ, και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του. Άλλοι προφήτες, όπως ο Μωΰσης, ο Ιησούς κτλ. προηγήθηκαν, αλλά ο Μωάμεθ είναι ο... τελευταίος και ανώτερος από όλους, διότι σ' αυτόν δόθηκε η τελική και ολοκληρωμένη αποκάλυψη (Σ.Σ.: Να... πάρει τα όπλα;).

2. Οι Άγγελοι.
...Είναι δημιουργήματα του Αλλάχ και το έργο τους είναι να εκτελούν τις εντολές του. Ένας από αυτούς, ο Ιμπλίς (δηλαδή ο διάβολος) εξέπεσε. Στα όρια που του επιτρέπει ο Αλλάχ, ο Ιμπλίς και οι άγγελοι που τον ακολούθησαν στην πτώση, πειράζουν τους πιστούς με διάφορους τρόπους.

3. Η ζωή και οι πράξεις των ανθρώπων.
..Προκαθορίζονται, λέει, από τη βούληση του Αλλάχ (κισμέτ), ο οποίος άλλον οδηγεί στο σωστό και άλλον αφήνει να πλανηθεί. (!!!)
Εντούτοις, στην Τελική Κρίση ο άνθρωπος ανταμείβεται ή καταδικάζεται ως.. υπεύθυνος για τις πράξεις του. (!!!)
Ο συμβιβασμός αυτής της αντίφασης αποτέλεσε ΖΗΤΗΜΑ για τη μουσουλμανική θεολογία, η οποία προσπάθησε να το λύσει με διάφορους τρόπους.

4. Η ανταμοιβή, και η καταδίκη.
...Η ανταμοιβή, συνίσταται σε μια παραδείσια ζωή με ποικίλες απολαύσεις , και η καταδίκη, συνίσταται σε φρικτά βασανιστήρια στην κόλαση, φρικτά βασανιστήρια που περιγράφονται πολύ ζωντανά.
Ιδιαίτερα τονίζεται η απόλαυση του παράδεισου ως...
ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ... ΑΠΙΣΤΩΝ!.. (Αυτή συνέβαλε στην ανάπτυξη του πολεμικού ζήλου που χαρακτήριζε τις στρατιές του Ισλάμ στη διάρκεια της ιστορίας του).

Δεν υπάρχουν σχόλια: