Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Και ο Χριστός, σεβάστηκε βέβαια την πόρνη...

«το να σεβεσαι τον αλλον δε σημαινει απολυτα οτι ασπαζεσαι και την πιστη /απιστια του. Εξαλλου και ο ιδιος ο Χριστος σεβοταν τους ειδωλολατρες της εποχης του και την πορνη γυναικα, αφου δεν ειπε "λιθοβολιστε τη" χωρις να λεει οτι αυτα που εκαναν ηατν σωστα... (προσεχε μην ερμηνευεις αποσπασματικα καθε κειμενο...αυτο κανουν και οι αιρετικοι...)».

Απάντηση,
σε μήνυμα αναγνώστη μου σχετικά με θέμα μου
για τον μητροπολίτη Ναυπάκτου:

...Και φυσικά φίλε (να υποθέσω ότι δεν είσαι αιρετικός;), και φυσικά οφείλουμε σεβασμό σε κάθε άνθρωπο ως εικόνα Θεού (όσο αμαυρωμένη και ξεπεσμένη και αν είναι), αλλά είναι διαφορετικό αυτό από το να εκφράζεις σεβασμό ΚΑΙ σε κάθε αντιχριστιανικό σύστημα, για να έχεις έτσι την τιμή, την εύνοια ή την ανοχή αυτού που το πρεσβεύει. Πώς μπορεί λοιπόν να σέβεται ένας ορθόδοξος (;;;) μητροπολίτης την αθεΐα (και μάλιστα το αθεϊστικό μένος κατά του Χριστού από κάποιους πολιτικούς), όταν κατά την αγία Γραφή η αθεΐα είναι η υψίστη αφροσύνη; Ο στοιχειώδης αντρισμός λοιπόν (πολλά ζητάω από δεσποτάδες;) επιβάλει εκτός από τον διδακτικό λόγο, επιβάλει και τον ελεγκτικό... Και ο Χριστός, σεβάστηκε βέβαια την πόρνη (όπως λες), αλλά όχι σαν μια... αξιότιμη κυρία λόγω του ότι είναι πόρνη, αλλά σαν μια ταλαίπωρη ύπαρξη, σαν μια αθάνατη ψυχή, και γι αυτό της έδωσε εντολή να μην αμαρτήσει ξανά!.. Έτσι δεν είναι;

Και μια και μιλάμε για «ανδρισμό» και για «εκκλησιαστικές» φίρμες και αιρετικούς, θυμήθηκα τώρα τον σεβασμό που έχει εκφράσει ο Βαρθολομαίος στον ισλαμισμό (τον ταύτισε με τον χριστιανισμό) για να καλύψει τα νώτα του (και όχι μόνο) από τους Τούρκους.

Θυμήθηκα και την αναδίπλωση του Βενέδικτου, πρόσφατα, που έσπευσε να διορθώσει προηγούμενες και ελεγκτικές για το Ισλάμ δηλώσεις του, με έναν ύμνο για το... «ειρηνικό Ισλάμ»!.. Βενέδικτος: «Ειρηνικό το Ισλάμ... Το σέβομαι βαθύτατα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: