Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Μωάμεθ,«ο προφήτης» των Αράβων.

Ο Μωάμεθ («ο προφήτης» των Αράβων) γεννήθηκε το 570 μ.Χ.

Λίγα είναι γνωστά για την παιδική του ηλικία. Ο πατέρας του πέθανε λίγο πριν γεννηθεί. Συγγενείς ανέλαβαν την ανατροφή του, πρώτα ο παππούς και μετά ο θειος του. Νέος, μπήκε στην υπηρεσία μιας πλούσιας χήρας, της Χαντίτζα, την οποία τελικά παντρεύτηκε.

Στην οικογένεια του μεταξύ των διάφορων «θεοτήτων» λάτρευαν ιδιαίτερα τον Αλλάχ. Ο ίδιος ήταν έντονα θρησκευτική φύση και συχνά απομονωνόταν για να προσευχηθεί. Έτσι, έζησε ως την ηλικία των σαράντα χρόνων.

Τότε, συνέβη, λέει, κάτι που αυτό, τον έκανε, σου λέει, να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του: Σύμφωνα με το Κοράνιο, μια νύχτα που προσευχόταν στα βουνά, εμφανίστηκε σ' αυτόν ο... άγγελος Γαβριήλ, κρατώντας ένα κείμενο και τον διέταξε να το απαγγείλει. Ακολούθησαν και άλλα «οράματα» με τελικό αποτέλεσμα να του δημιουργηθεί η συνείδηση της προφητικής αποστολής, ότι δηλαδή ο Θεός τον κάλεσε για να μεταφέρει στους ανθρώπους την αλήθεια που θα του αποκάλυπτε..
(Σ.Σ.: ο άγγελος Γαβριήλ είχε «αποτύχει» με τον ευαγγελισμό και... επανήλθε; Όπως είχε «αποτύχει» και η Καινή Διαθήκη και «χρειάστηκαν», στις μέρες μας, τα στήθη της «αγίας» Αθανασίας του Αιγάλεω για... την καταγραφή πάνω σε αυτά πραγματικών «θείων αληθειών»;).

Δεν υπάρχουν σχόλια: